Vad är myOpel

Med appen myOpel tar du ytterligare ett steg i ditt bilägande. Du kan hitta din bil lättare med myOpel, få personliga erbjudanden, få tillgång till OpelConnects tjänster och mycket mer.


Vem är myOpel till för?

The tailored service for our customers means myOpel is perfect for anyone who drives an Opel.


Är myOpel kostnadsfri?

Ja, myOpel är kostnadsfritt för alla Opelförare.
 

Hur får jag ut det mesta av myOpel?

Ju mer vi känner dig och din Opel desto mer kan vi skräddarsy våra tjänster och vårt innehåll bara för dig. Lägg till ditt fordon på ditt konto på myOpel, skriv in din profilinformation, välj din närmaste återförsäljare med vår sökfunktion och låt oss veta hur vi kan kontakta dig.


Var kan jag hitta Opelerbjudanden?

Du hittar våra erbjudanden när du loggar in i vår app myOpel. Om du förser oss med information om din bil och din närmaste återförsäljare kommer våra erbjudanden att vara exklusiva bara för dig och din Opel.
 

Var får jag dessa erbjudanden?

Du kan ta del av våra erbjudanden hos våra återförsäljare. Med vår sökfunktion kan du hitta din närmaste Opelverkstad och spara den till din profil som din föredragna Opelåterförsäljare.

Vad är servicepåminnelsen till för?

Servicepåminnelsen är ett verktyg för att meddela dig om det är dags för service på din bil. Efter att du har loggat in skriver du in din Opels VIN-kod (chassinummer), så berättar vi för dig när du ska serva din bil.

Hur fungerar servicepåminnelsen?

Allt vi behöver är din Opels VIN-kod (chassinummer). Sedan kan vi se när du ska serva din Opel baserat på när den registrerades. Om du vill aktivera denna tjänst, skriv in din Opels VIN-kod när du lägger till den på ditt myOpel-konto. Var noga med att ange att vi får lov att kontakta dig under dina kontaktinställningar på din profil.

Hur ofta ska min bil servas?

Serviceintervaller varierar för varje modell. Du kan hitta våra rekommendationer i din bils ägarmanual. Om du fortfarande är osäker kontaktar du din Opelåterförsäljare så hjälper de dig.

Vad kan jag använda online servicebegäran till?

Du kan använda detta verktyg för att online boka service med en Opelåterförsäljare. Du kan också meddela dem i förväg vad din bil behöver så de alltid är redo för ditt nästa besök. Din Opelåterförsäljare kommer att kontakta dig så fort de har tagit emot din bokning.

Hur kan jag få en ny ägarmanual till min bil?

Ring till vilken Opelåterförsäljare som helst och fråga efter reservdelsavdelningen. De kommer då att lägga en beställning. Vi har också lagt upp ett urval av ägarmanualer i appen myOpel.

Var kan jag köpa reservdelar och tillbehör, och vad kostar dem?

Prata med reservdelsavdelningen hos vilken Opelåterförsäljare som helst så kommer de hjälpa dig att hitta vad du behöver. Är du intresserad av våra tillbehör kan du också se utbudet i vår tillbehörskatalog. En länk till den katalogen kan du hitta i appen myOpel.

 

Måste jag ange all information i min profil?

Det bästa är om du fyller i all information i din profil. Vi kan bättre skräddarsy vår service och vårt innehåll för dig om vi känner dig och din Opel så bra som möjligt.

Kan jag registrera mer än ett fordon?

Ja, upp till fyra fordon kan registreras på ett konto. För att låsa upp alla funktioner som myOpel har att erbjuda kan du be din återförsäljare att verifiera ditt ägandeskap av ditt/dina fordon.

Hur ändrar jag mina uppgifter?

Du ändrar dina uppgifter på din profilsida i menyn under ditt användarnamn.

Varför ska jag skriva in VIN-kod (chassinummer)?

Om vi känner till din VIN-kod kan vi specificera vår service och våra erbjudanden till dig eftersom det ger oss mer exakt information om din Opel. Du hittar din VIN-kod (chassinummer) i din ägarmanual. Den kan också hittas i din Opel där framrutan möter instrumentpanelen på förarsidan, eller i dörrposten på förarsidan.

Hur ändrar jag mina fordonsuppgifter?

En stor del av fordonsuppgifterna skapas från vår databas efter att du har angett din VIN-kod. Du behöver inte spendera onödig tid på att leta i dokument för rätt information. Efter att du har angivit din VIN-kod får du din bils uppgifter i myOpel och där hittar du alla detaljer om ditt valda fordon.

Jag fick inget e-postmeddelande. Hur loggar jag in?

Kontrollera din skräppost för ett aktiveringsmeddelande. Om du inte hittar meddelandet ska du försöka logga in tills ett alternativ dyker upp under inloggningsrutan där kan du välja att få ett nytt aktiveringsmeddelande.

Jag har glömt mitt lösenord. Hur återställer jag det?

Om du har glömt ditt lösenord kan du skapa ett nytt genom att klicka på inloggningsknappen på huvudsidan och sedan välja ”glömt lösenord”.

Hur tar jag bort mitt konto på myOpel?

Du kan ta bort ditt konto när som helst, men vi hoppas att du inte vill göra det. Du kan radera specifik information från din profilsida eller inaktivera ditt konto helt. För att göra så, klickar du på avregistrera-knappen på din profilsida och bekräftar. Inaktivering av ditt konto kommer inte att förändra dina kommunikationspreferenser. För att inte fortsätta att bli kontaktad av oss ska du uppdatera dina kommunikationspreferenser innan du väljer att avregistrera dig.

När du tar bort ditt konto från myOpel kommer inte din myOpel-app och eventuella OpelConnect-konto att raderas. För att radera eller inaktivera ditt myOpel- och OpelConnect-konto, logga in direkt på respektive plattform med samma inloggningsuppgifter och följ instruktionerna där. För att permanent ta bort ditt konto och alla tillhörande uppgifter, skicka ett e-postmeddelande till privacyrights-opel@mpsa.com.

Jag var medlem på den tidigare myOpel-sidan. Fungerar mina gamla inloggningsuppgifter?

Ja. Vi har fört över ditt konto och dina inloggningsuppgifter till den nya myOpel-sidan. Du kan fortfarande logga in som du brukar. Du kan bli ombedd att skapa ett nytt lösenord då vi har uppdaterat våra säkerhetsregler.

Vad händer om jag har en ny e-postadress eller om jag inte kommer åt e-postadressen jag tidigare loggade in med?

Om du har en ny e-postadress eller om du inte kommer åt din tidigare e-postadress, men du kommer ihåg ditt lösenord, gå till din profilsida och i menyn rakt under ditt användarnamn för att ändra din e-postadress. Om du inte kommer ihåg ditt gamla lösenord och inte har tillgång till din gamla e-post måste du registrera dig som en ny användare på myOpel.

Är mina uppgifter säkra?

Ja, vi tar personuppgifters säkerhet väldigt seriöst. För mer detaljerad information om hur dina uppgifter hanteras, läs vår personuppgiftspolicy.

Var hamnar mina uppgifter och var kommer de att förvaras?

Din information kommer att hållas säker och konfidentiell. För mer detaljerad information om hur dina uppgifter hanteras, läs vår personuppgiftspolicy.

Vad innebär det att aktivt samtycka till personuppgiftspolicyn?

När du samtycker till vår personuppgiftspolicy kan vi erbjuda dig bättre service och bättre erbjudanden. Ju mer vi vet om dig desto bättre kan vi ta hand om din bil.

Kan jag avsäga mig kommunikation från er?

Du kan avsäga dig marknadskommunikation när som helst genom att ändra dina kontaktpreferenser på din profilsida.

Hur kan jag ändra mina profiluppgifter?

Gå till din profilsida som du hittar i menyn rakt under ditt användarnamn. Där ser du dina nuvarande inställningar. Uppdatera dem enligt ditt önskemål och spara sedan inställningarna.

Hur kan jag kontakta er?

Generalagent K.W. Bruun Automotive AB
Hyllie Boulevard 17
215 32 Malmö
Sverige

Telefon: +46 851 99 2119
E-post: info@opel.se

 

Var kan jag hitta mina närmaste Opelåterförsäljare?

Om du inte har valt din närmaste återförsäljare, gör det genom att följa påminnelsen på huvudsidan på din myOpel app. Där kan du söka efter återförsäljarens namn, stad och ange var du bor någonstans